flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд повернув державі землю природо-заповідного фонду площею 15,07 га

24 січня 2024, 18:01

Факт систематичної несплати орендної плати та невиконання обов’язків у сфері охорони навколишнього природного середовища є достатньою правовою підставою для розірвання договору оренди земель водного фонду.

Такого висновку дійшов Господарський суд Тернопільської області у справі № 921/676/23 за позовом Теребовлянської окружної прокуратури до суб’єкта господарювання про розірвання договору оренди землі та зобов’язання повернути земельну ділянку.

Позовні вимоги обґрунтовувались тим, що відповідач не виконує свої зобов’язання за договором оренди землі, зокрема, систематично не сплачує орендну плату. Дозвіл на спеціальне водокористування для рибогосподарських потреб не видавався, паспорт та проект експлуатації водного об’єкта не погоджувався. Прокурор зазначив, що орендована земельна ділянка знаходиться в межах загальнозоологічного заказника місцевого значення «Кобиловолоко-Благовіщенський» та належить до природно-заповідного фонду України, продовження використання якої відповідачем суперечить вимогам законодавства про охорону навколишнього природного середовища.

Дослідивши усі матеріали справи, врахувавши істотне порушення відповідачем умов договору, суд дійшов висновку, що позовні вимоги прокурора є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

 Із повним текстом рішення у справі № 921/676/23 можна ознайомитись за посиланням:

https://reyestr.court.gov.ua/Review/116356822 

 

Пресслужба Господарського суду Тернопільської області