flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Тернополі відбулося судове засідання щодо дитячого табору "Лісова пісня"

02 червня 2022, 12:21
Суспільне Тернопіль

Сьогодні в обласному господарському суді розглянули справу щодо дитячого табору "Лісова пісня" у Борщові. Судовий процес триває 2,5 роки. Прокурорка Ольга Фігель повідомила, що сьогодні відбувся розгляд по суті.

За її словами, позиваються до директора закладу, щоб той визнав державну частку у власності табору. Жінка розповідає, заклад зареєстрований у 1994 році, держава вкладала гроші в ремонт, а директор каже, що власник лише він та його родичі. Зараз табір працює, але контролю, який власник мав би здійснювати, за словами Ольги Фігель, немає.

"Багато років цей заклад працює з наявним директором, але без засновників і власників. Тобто установа діє безконтрольно, так не може тривати надалі, це впливає на безпеку перебування дітей в цьому закладі. Держава претендує на 43 відсотки, можливо, на сьогодні це вже 20 мільйонів, може менше. Для нас важливе тільки відсоткове відношення. Це дасть можливість внести в реєстр дані про те, що держава є власником, і тоді держава зможе ініціювати скликання загальних зборів, призначити директора. Тобто хоч щось зробити, щоб заклад функціонував належним чином".

Адвокат відповідача Андрій Шамборський під час судового засідання державну частку у власності табору "Лісова пісня" заперечив. Чоловік каже, немає документів, які б це підтверджували.

"Справа в тому, що ми не заперечуємо факту того, що відповідні державні органи могли, спрямовувати якісь кошти для пансіонату, але для цілей капітального будівництва чи покращення сфери тієї чи іншої діяльності. Втім, це не були кошти, спрямовані на формування статутного капіталу. Факт спрямування таких коштів не свідчить про те, що держава є власником, чи має частку власності у вказаній юридичній особі. Тому ми, звичайно, це заперечуємо. Окрім цього, очевидно з матеріалів справи, вказана частка нічим не підтверджена, вона не підтверджена жодним документом".

Після того, як суддя заслухала обидві сторони, вона оголосила перерву. Наступне засідання справі дитячого табору "Лісова пісня" відбудеться 8 червня о 12 годині.

Джерело: https://suspilne.media/245664-u-ternopoli-vidbulosa-sudove-zasidanna-sodo-ditacogo-taboru-lisova-pisna/