flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Орендар мав будувати сонячні електростанції: на Тернопільщині громаді повернули землі вартістю понад 305 млн грн

18 вересня 2023, 17:01

На Тернопільщині прокуратура повернула громаді землі вартістю понад 305 мільйонів гривень, де орендар мав будувати сонячні електростанції

Про це повідомляє Тернопільська обласна прокуратура, передає "Еспресо.Захід". 

Громаді повернули земельні ділянки площею майже 25 га вартістю понад 305 мільйонів гривень.

"Прокурори Бучацької окружної прокуратури забезпечили виконання рішення суду про розірвання договору оренди між міською радою й господарським товариством та повернули громаді земельні ділянки площею майже 25 га вартістю понад 305 млн грн", – йдеться в повідомленні. 

Прокурори встановили, що орендар не виконував умови договору й систематично не сплачував орендну плату за використання 3 земельних ділянок у селі Переволока Чортківського району. Відомо, що на тих ділянках він мав будувати сонячні електростанції.

Відтак від 18 вересня рішенням Господарського суду Тернопільської області, яке набрало законної сили, договори оренди було розірвано, а земельні ділянки повернуто у володіння та користування Бучацької міської ради.

 

Джерело: https://zahid.espreso.tv/orendar-mav-buduvati-sonyachni-elektrostantsii-na-ternopilshchini-gromadi-povernuli-zemli-vartistyu-ponad-305-mln-grn