flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ОГЛЯД ЗМІ: НА ТЕРНОПІЛЬЩИНІ РОЗВИВАТИМУТЬ СУДДІВСЬКЕ САМОВРЯДУВАННЯ

13 липня 2018, 13:02
На Тернопільщині створили робочу групу з питань розвитку суддівського самоврядування.

Про це, під час «прес-сніданку», організованого обласним осередком Комітету виборців України, розповів суддя-спікер Господарського суду Тернопільської області Володимир Гевко, який увійшов до складу цієї постійнодіючої робочої групи.

Такі робочі групи створено з метою розвитку суддівського самоврядування в областях, залучення суддів до виконання рішень з’їзду суддів та роботи Ради суддів України.

Їх завданням є підвищення авторитету судової влади та стандартів правосуддя, налагодження взаємодії між суддівськими колективами, Радою суддів, регіональними ЗМІ, громадськими організаціями, адвокатурою та прокуратурою.

Тарі групи діють у всіх областях України. На Тернопільщині її очолив суддя окружного адміністративного суду Андрій Жук, а членами робочої групу з питань розвитку суддівського самоврядування стали представники апеляційного, господарського, адміністративного судів області, Тернопільського міськрайонного, Бучацького та Монастириського районних судів.

Серію "прес-сніданок", присвячених перебігу судової реформи в Україні, організовано Тернопільським обласним осередком Комітету виборців України, в рамках проекту «Підвищення обізнаності громадськості щодо стану та ходу судової реформи», який реалізовується за сприяння Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

http://ternopoliany.te.ua/zhittya/28148-na-ternopilshchyni-rozvyvatymut-suddivske-samovriaduvannia