flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Починають функціонувати три підсистеми (модулі) ЄСІТС

04 жовтня 2021, 10:03

З 5 жовтня 2021 року набирає чинності Положення про порядок  функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС) - далі Положення.

Адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, судові експерти, державні органи та органи місцевого самоврядування, суб’єкти господарювання державного та комунального секторів економіки повинні зареєструвати свої офіційні електронні адреси в ЄСІТС  в обов’язковому порядку протягом 30 днів з початку її функціонування. 

Звертаємо увагу про необхідність вчинення відповідних дій протягом зазначеного часу на виконання вимог Положення та Господарського процесуального кодексу України.

Реєстрація в Електронному кабінеті (https://id.court.gov.ua/) здійснюється виключно з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП).

Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в ЄСІТС у добровільному порядку.

Просимо врахувати вказану інформацію задля економії часу та можливості користування новими та сучасними перевагами Електронного суду. 

Реєстрація в ЄСІТС не позбавляє права на подання документів до суду в паперовій формі.

Одночасно зазначаємо, що з 5 жовтня 2021 року у зв’язку із набранням чинності Положення змінюється порядок подання апеляційних та касаційних скарг:

  • Відповідно до статті 257 Господарського процесуального кодексу України апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції;
  • Відповідно до статті 289 Господарського процесуального кодексу України касаційна скарга подається безпосередньо до суду касаційної інстанції.

    З метою уникнення порушення процесуальних строків на апеляційне та касаційне оскарження повідомляємо, що відповідні скарги можна подати після реєстрації в електронному кабінеті у підсистемі «Електронний суд», або в паперовому вигляді:

  • апеляційні скарги подаються до Західного апеляційного господарського суду (79010 м. Львів, вул. Личаківська,81);
  • касаційні скарги подаються до Касаційного господарського суду у складі Верховного суду (01016 м. Київ, вул. Копиленка,6,).

 

Пресслужба Господарського суду Тернопільької області