flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зареєстровані за законодавством України - обов'язковий електронний кабінет!

20 жовтня 2023, 10:31
19 жовтня 2023 року прийнято Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення обов’язків учасників судової справи".
 
Законом вносяться зміни до положень ГПК України, ЦПК України та КАС України, якими передбачається, що обов’язок реєстрації електронного кабінету стосується тих органів державної влади та інших державних органів, які зареєстровані за законодавством України як юридичні особи, а також тих юридичних осіб, які зареєстровані за законодавством України.
 
Документом також передбачено, що якщо вказаними вище процесуальними кодексами встановлено вимогу щодо зазначення у змісті процесуального документа ідентифікаційного коду юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, а також реєстраційного номеру облікової картки платника податків або номеру і серії паспорта для фізичних осіб - громадян України, учасник справи, який є органом державної влади або іншим державним органом, не зареєстрованим за законодавством України як юридична особа, або посадовою особою такого органу, звільняється від обов’язку зазначення таких відомостей стосовно себе.
 
Закон набирає чинності з дня введення в дію Закону щодо обов'язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в ЄСІТС, а саме з 18 жовтня 2023 року.
 
Ознайомитись з текстом Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення обов’язків учасників судової справи" можна за посиланням: https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/42879
 
Аналітично-інформаційний відділ суду