flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд повернув територіальній громаді на Тернопільщині землі природно-заповідного фонду площею понад 220 га

19 лютого 2024, 17:00

Систематичне порушення договору оренди земельної ділянки щодо сплати орендної плати є вичерпною підставою для його розірвання.   

Такого висновку дійшов Господарський суд Тернопільської області у справі № 921/602/23 за позовом Бережанської окружної прокуратори до комунального підприємства про розірвання договору оренди землі і договору оренди водного об’єкта (ставка) та зобов'язання повернути земельну ділянку і водний об’єкт територіальній громаді.

Позовні вимоги обґрунтовувались тим, що відповідач свої зобов’язання за договором землі не виконує, орендну плату за землю систематично не сплачує. Крім того на території спірної земельної ділянки створено гідрологічний заказник "Залозецький став", який є об’єктом природно-заповідного фонду місцевого значення та входить до складу території об’єкту смарагдової мережі Європи "Seretskyi". Відповідач використовував земельну ділянку для ведення рибного господарства, що порушує режим охорони території та об’єкта природно-заповідного фонду, а також суперечить вимогам законодавства про охорону навколишнього природного середовища.

Оцінивши подані докази, врахувавши, зокрема, систематичне невиконання відповідачем зобов’язань щодо сплати орендної плати та порушення режиму охорони об’єкта природно-заповідного фонду, суд дійшов висновку, що позовні вимоги прокуратури є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Із повним текстом рішення у справі № 921/602/23 можна ознайомитись https://reyestr.court.gov.ua/

 

Пресслужба Господарського суду Тернопільської області