flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Врегулювання спору за участю судді під час карантину

28 квітня 2020, 14:48

Триває карантин, проте, робота господарських судів не припиняється. Не є це перешкодою і в застосуванні суддями новацій у господарському процесі.

Так, в одній із справ, що розглядалась Господарським судом Тернопільської області про стягнення шкоди, сторони погодили вирішити свій спір шляхом застосування процедури врегулювання спору за участі судді.

Судом, за участю представників сторін, адвокатів, було проведено низку спільних, закритих, конфіденційних нарад. Їх результат - укладення між сторонами мирової угоди.

Головуючий суддя у даній справі - Володимир Гевко, розповів про те, що це був перший досвід вирішення спору в такий спосіб у його професійній кар’єрі. «Застосування будь-яких новацій - це завжди хвилююче і цікаво. Здійснення цієї процедури стало для мене справжнім викликом у зв'язку з необхідністю відходження від звичних процедур та стилю ведення процесу» - зазначив суддя.

При цьому Володимир Гевко наголосив, що важливість впровадження процедури врегулювання спору за участю судді полягає у наявності альтернативи у сторін щодо можливостей вирішення свого конфлікту.

Саме такий спосіб може стати дієвим та ефективним механізмом вирішення господарських конфліктів, який надасть змогу сторонам зберегти грошові кошти, власний час та ділові відносини.

Пресслужба Господарського суду Тернопільської області