flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося судове засідання у справі № 921/164/23

05 червня 2023, 15:49

5 червня 2023 року відбулося судове засідання у справі № 921/164/23 за позовом Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника до Релігійної громади «Парафія Святителя Миколая» Свято-Миколаївського собору Тернопільсько-Кременецької єпархії Української Православної Церкви про зобов’язання вчинити дії, у якому суд відкрив розгляд справи по суті.

У засіданні суд оголосив перерву для розгляду клопотаннь, поданих представниками позивача та відповідача.

Після перерви, суд оголосив вступну та резолютивну частини ухвали, якою визнав необгрунтованим заяву відповідача про відвід судді. Оскільки суд дійшов висновку про необґрунтованість заявленого відводу, тому вирішення питання про відвід буде здійснюватись суддею, який не входить до складу суду, що розглядає справу, і визначається у порядку, встановленому ч.1 статті 32 ГПК України. Заяву позивача про виправлення описки в найменуванні відповідача задоволено. Відтак, правильне найменування відповідача у даній справі - "Релігійна громада «Парафія Святителя Миколая» Свято-Миколаївського собору м. Кременець, Кременецького району Тернопільської єпархії Української Православної Церкви". Заяву відповідача про припинення повноважень одного з представників відповідача судом задоволено. Клопотання відповідача про відкладення справи задоволено - відкладено розгляд справи та призначено судове засідання на 12.06.2023, о 12:00.

Наступне судове засідання у справі відбудеться 12 червня 2023 року о 12:00 у приміщенні господарського суду, який знаходиться за адресою м. Тернопіль, вул. Князя Острозького, 14 а, зал судових засідань № 4 (5 поверх).

 

Пресслужба Господарського суду Тернопільської області