flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд захистив інтереси Дитячого будинку у Тернополі

13 грудня 2023, 13:09

Перенесення Дитячого будинку у багатоквартирний будинок не відповідає інтересам вихованців закладу та позбавить дітей можливості використовувати озеленену паркову зону для їхнього дозвілля – висновок Господарського суду Тернопільської області у справі 921/179/23.

Тернопільська обласна прокуратура звернулася до Господарського суду Тернопільської області в інтересах держави з позовом до будівельної фірми про визнання недійсним інвестиційного договору з реконструкції будівель та споруд, що використовуються Тернопільським обласним комунальним дитячим будинком для дітей шкільного віку за адресою: м. Тернопіль, проспект Степана Бандери, 81.

Прокуратура обгрунтовувала свої вимоги, зокрема, тим, що переселення дітей з окремих будівель, розташованих у парковій, рекреаційній зоні до пристосованих квартир у багатоквартирному будинку не відповідатиме інтересам дитячого будинку. У випадку виконання цього договору діти позбавляться можливості використовувати озеленену паркову зону площею понад 1 га, що свідчить про невигідність договору для вихованців дитячого будинку.

Задовольняючи позовні вимоги, дослідивши усі обставини справи, суд погодився з доводами прокуратури, що оспорюваний інвестиційний договір порушує права дітей, а відтак визнав його недійсним.

Суд апеляційної інстанції підтримав таке рішення Господарського суду Тернопільської області (постанова ЗАГС від 11.12.2023).

Ознайомитись з рішенням суду від 07.06.2023 у справі № 921/179/23 можна за посиланням: https://reyestr.court.gov.ua/Review/111584514 

 

Пресслужба Господарського суду Тернопільської області