flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

30 серпня 2017 року у господарському суді Тернопільської області відбулося судове зазідання у справі № 921/528/15-г/ 4

30 серпня 2017, 17:19

ПРЕС-РЕЛІЗ

Сьогодні, 30 серпня 2017 року, у господарському суді Тернопільської області відбулося судове зазідання у справі № 921/528/15-г/4 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Луцькавтодор - Сервіс" до Служби автомобільних доріг у Тернопільській області про cтягнення заборгованості в сумі 32 905 747,73 грн.

За результатами судового засідання, суд здійснив наступні процесуальні дії:
- залучив до участі у справі на стороні відповідача Дочірне підприємство "Тернопільський облавтодор" ВАТ "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України", яке виконувало на спірному об'є́кті у 2012-2013 роках підрядні роботи, які прийняті Службою автомобільних доріг у Тернопільській області згідно актів приймання-передачі та включені до акту виконаних робіт, які виконані ТзОВ "Луцькавтодор-Сервіс" та є предметом розгляду у даній справі;

- залучив до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Головне управління Державної казначейської служби України у Тернопільській області, яке здійснювало фінансування виконаних робіт на спірному об'є́кті;

- призначив судову будівельно-технічну експертизу, проведення якої доручено Харківському НДІ судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса, у складі якого є 6 експертів за спеціальністю "Дорожньо-технічні дослідження".
Підставою призначення експертизи стала, зокрема, нова обставина, встановлена із матеріалів кримінального провадження.

- зупинив провадження у справі до закінчення проведення вказаної експертизи.

Звертаємо увагу, що розгляд даної справи проходить під постійним психологічним тиском на суд з боку, так званих, активістів. Зокрема, сьогодні, численна кількість молодих людей, які зібралися у залі судового засідання, поводились нахабно, агресивно, вигукували з місця, чим перешкоджали проведенню судового процесу. Такі дії розцінюються не тільки як неповага до суду і закону, а й як зневага до людської честі та гідності.

Прес-служба господарського суду Тернопільської області